Едноставно е да се игра рулет во казино, а особено лесно е да се игра онлајн. На почетокот на секој круг, мора да ги ставите вашите облози – а потоа да почекате да видите дали белото топче ќе слета на број во тркалото што одговара на вашиот облог. Но, има неколку видови облози во рулет.

Има редовни онлајн игри со рулет, каде што ги ставате вашите облози, а потоа кликнувате за да го завртите тркалото кога ќе бидете подготвени, како и игри со крупиер во живо каде што мора да дејствувате пред дилерот да ја затвори секцијата и да го заврти тркалото.

Она што го прави рулетот толку популарен е тоа што има толку многу различни типови на облози што можете да ги направите.

Можете да групирате видови облози во рулет на два: внатрешни облози и надворешни облози. Ајде да ги објасниме деталите за секој вид од нив.

  • Надворешни облози
  • Внатрешни облози

Надворешни облози во рулет

Сфатете ги овие како облози што можете да ги ставите подалеку од вистинските 36 броеви од внатрешната страна на табелата.

Red/Black and Odd/Even – Можеби наједноставниот и најчестиот од сите облози на рулет. Вие се обложувате дека добитниот број е црвен или црн, или непарен или парен. Имате 50/50 шанси да бидете во право за двата облози, така што исплатата е 1 спрема 1.

Column Bets– Броевите на рулетот се прикажуваат на масата во три колони од 12 места. Можете да изберете да се обложите на добитниот број што паѓа во една избрана колона. По дефиниција, ќе бидете во право еден од три пати, и така исплатата е 2 спрема 1.

Dozen – Слично на облозите во колони, но ги покривате првите 12 броеви, или средните или последните 12, но во хоризонтала.

1-18, 19-36 – Обложете се на победничкиот број дека ќе биде од 1 до 18 или 19 – 36, со исплата 1 спрема 1.

Basket Bet – Внимателно ставање чип покрај зелената двојна нула (во американски рулет) или единечна нула во други варијанти ќе ви овозможи да се обложувате на 00, 0, 1, 2, 3 во Американски рулет или 0,1,2,3 во други видови игри.

Внатрешни облози во рулет

Внатрешните облози во рулет се оние каде што ставате чипови директно на одреден број или група.

Straight Up – Обложување на еден број за победа, што доаѓа со најголема исплата од кој било облог на рулет од 35 спрема 1.

Split Bet – Можете да изберете да поддржите два броја со еден облог, доколку тие се еден до друг на масата. Ставете го вашиот чип над линијата на поделба. Исплатата е 17 спрема 1.

Quad Bet – Изберете група од четири броеви одеднаш со поставување на вашиот чип над аголот што го делат сите четири броеви. Исплатата овде е 8 спрема 1.

Street Bet – Обложете се на ред со броеви, на пример, 13, 14 и 15, со ставање чип над првиот број од редот на линијата што го дели со надворешната област. Познат е и како облог во линија или облог во ред, а исплатата е 11 спрема 1.

Double Street Bet – Обложете се на два реда броеви со обложување на линијата што ги дели првите броеви од секој ред и линијата што ги одвојува од надворешната област. Исплатата за овој вид облог е 5 спрема 1.