Постојат начини да играте рулет мудро и да ги минимизирате вашите загуби, но мора да ви биде јасно дека играта е структурирана да и даде предност на куќата. Имајќи го тоа на ум, бидете внимателни во врска со стратегиите бидејќи тие не даваат гаранции. Ние ќе ви дадеме неколку совети за рулет во продолжение. Но мора да запомнете дека треба да се коцкате одговорно и пред се забавувајте се испробувајќи ја вашата среќа на тркалото!

Вежбајте да играте на бесплатна маса пред да ставите вистински облог. Тоа секогаш е најдобриот совет. Погледнете дали казиното во кое ќе влезете има бесплатна маса доколку влегувате во традиционалните казина. Кај онлајн казината најчесто има бесплатна маса или подобро кажано играње со виртујелни пари.

Ова е многу важно за да ја почувствувате играта. Ќе ве запознае со различните облози вклучени во рулет. Можете да направите неколку видови облози,да испробате неколку варијанти и д авидите како ќе ви оди. Па доволно би било дури и тоа да видите дали имате среќа тој ден или не.

Држете се до вашата цел на профит и ограничувањето на загубата.

Кога станува збор за рулет па дури и која било друга игра на коцкање, треба да се обложите само на износ што знаете дека можете да си го дозволите да го изгубите. Тоа е основно правило во коцкањето и правило кое тртеба да се почитува засекогаш. Откако ќе одлучите колку пари сте спремни да изгубите, држете се до таа сума и немојте повеќе да бидете во искушение да се обложувате. Работите можат брзо да излезат од контрола.

Дополнително, немојте да бидете премногу амбициозни кога станува збор за профитирање од масата за рулет. Поставете цел за низок профит, како што е 5% од вкупните облози.

За да избегнете искушенија, ограничете ја количината на алкохол што ја консумирате, напишете ги вашите максимални прифатливи загуби на парче хартија за да бидете поодговорни или замолете го пријателот да ве следи.

Намалете ги вашите облози со текот на времето за да го заштитите вашиот профит.

Ако започнете да обложувате на 100 долари и завршите со 150 долари, повлечете ја добивката (50 долари) наместо да ја додадете на следниот облог. Продолжете да играте со истите 100 долари за да ја ограничите максималната загуба на 50 долари. Колку повеќе добивате и ги повлекувате парите, толку е поголема веројатноста дека нема да бидете во минус.

Запомнете дека куќата секогаш има предност. Бидејќи максималната исплата е 35:1 наместо 37:1 или 38:1, куќата секогаш има предност. Дополнително, потсетете се дека има поле 0 во европското казино и дополнително поле 00 во американското казино. Ова значи дека, дури и ако изберете „безбеден“ облог црвено/црн или висок/низок, сепак имате помалку од 50% шанси за победа, бидејќи 0 и 00 се зелени (не црвени или црни).

Да претпоставиме дека сте се обложиле 1$ на ист број на европско тркало 37 пати. Ако шансите се остварат, ќе изгубите 36 пати и ќе стигнете на тој број еднаш. На крајот ќе изгубите 36 долари, но ќе заработите само 35 долари во добивки, така што вашата нето добивка е -1. Ова ви дава раб на куќата од -2,7% (-1 ÷ 37 = -0,027) .

Слично на тоа, бидејќи има 36 броеви и поле 0 на европско тркало, имате 51,35% шанси да изгубите ако се обложите на црно. Да речеме дека сте се обложиле 1$ на црно за 37 вртења; ако шансите се остварат, ќе освоите 18 долари и ќе изгубите 19 долари. Повторно, имате коефициент на добивка од -1 до 37, или -2,7%.

Во секој случај едно нешто е јасно: доколку сакате добивка, морате да имате стратегија за рулет бидејќи не можете да очекувате само среќата да ја заврши работата – тоа е ретко.