Иако голем дел од играњето рулет и евентулната добивка е оставен на среќата, има неколку работи што можете да ги направите за да ја зголемите вашата шанса за добивка. Една од нив, е да употребите стратегии за рулет.

Многу играчи, особено почетниците сметаат дека рулетот е лесна, но возбудлива игра кога се упатуваат во казиното. И донекаде се во право, но само делумно. Ако играте за забава, рулетот дефинитивно е лесен, но ако сакате заработка, тогапш треба ногу повеќе да се потрудите, да размислувате и слично.

Кога за прв пат ќе се обложувате, можеби ќе сакате да испробате неколку работи за да видите каков вид на стратегија ви се допаѓа најдобро. Додека започнете да развивате свои техники и методи, ќе сфатите како треба да постапувате кога ќе победите, изгубите и колку да се обложувате.

Но едно мора да запомнете, обложување е секогаш коцка. Затоа, дури и ако ги следите овие стратегии секој пат, нема гаранција дека ќе си одите дома со пари.

Во продолжение ќе се обидам да ви помогнам да ја зголемите вашата можност за добивка кога ја играте оваа возбудлива игра, со објаснување на најпознатите рулет стратегии.

Стратегија за обложување Martingale

Стратегијата Martingale ја отфрла идејата дека на крајот мора да победите кога играте рулет. Правилата се едноставни: секој пат кога ќе изгубите рака, го удвојувате вашиот облог. Дури и ако сте во серија на губење, идејата е дека на крајот, Вие сепак ќе победите, а исплатата треба да биде доволно голема за да бидете во плус.

Но, ако сакате да освоите добивка на рулет користејќи ја стратегијата Martingale, ќе мора да имате полн џеб пари и ќе мора да сте стпремни на големи влогови. Долготрајното седење на рулет маса го зема својот данок, па затоа би било мудро да се најде маса со минимален облог и да се стартува со многу мал влог. Дополнително, повеќето табели имаат максимално обележување на облогот, затоа погрижете се овој број да биде доволно голем за износот со кој сакате да започнете да биде вистинскиот на долг рок.

Стратегија за рулет – Grand Martingale

Стратегијата Grand Martingale е иста како и стратегијата Martingale во нејзината основа. Единствената разлика е во тоа што оваа опција функционира со поголем обем на пари. Секој пат кога ќе изгубите рака, ќе го удвоите вашиот облог и плус че вложите дополнителна сума еднаква на вашиот првичен облог. Иако ова може да има позначајно влијание врз вашиот џеб, исплатата ќе биде многу поголема кога ќе победите.

Оваа стратегија за обложување е совршена за оние кои имаат пристојна сума пари за трошење. Може да заминете со значителна сума по само неколку победи. Од друга страна, ако заглавите во губитничка серија, мора да бидете во можност да го одржите вложувањето додека не почнете повторно да победувате.

Стратегија за рулет – Reverse Martingale

Стратегијата за рулет Reverse Martingale следи слични правила како стратегијата Martingale, но обратно. Наместо да го удвоите вашиот облог кога ќе изгубите рака, тој се зголемува кога ќе победите. Ова нуди корист од минимизирање на штетата кога ќе изгубите. Единствениот недостаток на оваа стратегија е дека ќе треба да бидете во победничка серија пред да видите значително враќање на парите.

Reverse Martingale има подобра смисла за многу играчи. Бидејќи ќе го координирате вашиот облог врз основа на тоа кога ќе победите, имате помали шанси да ги потрошите сите ваши пари во губитничка серија. Ако навистина влезете во победнички период, имате одлична можност да ги максимизирате влогот, добивката и својот полн потенцијал користејќи ја оваа стратегија.

Стратегии за рулет
Стратегии за рулет

Стратегија за рулет – Фибоначи

Оваа стратегија е една од најбезбедните во рулетот. Ако сте екстремно конзервативен играч, не барајте понатаму, ова е доволно за Вас! Стратегијата за рулет Фибоначи се заснова на познатите Фибоначи броеви – низа од броеви што е збир на двата броја пред еден број. Оваа низа изгледа вака:

1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987

Кога го користите овој систем, ќе треба да го имплементирате само на облози со парни броеви. Овие облози имаат 50% шанса за победа секој пат, и ќе треба да ја почекате вашата прва победа пред да преминете на следниот број во низата. Ќе започнете со вашиот минимален облог. Откако ќе победите, зголемете го влогот, но за еден. Ако победите повторно, зголемете го влогот за два, и така натаму. Кога ќе изгубите рака, почнувате одново со минималниот облог и одите оттаму.

Стратегија за рулет – D’Alembert

За оние играчи кои не сакаат преногу трошење или не се толку способни да ги удвојуваат облозите, стратегијата за рулет D’Alembert е одлична опција.

Оваа стратегија нуди многу помал ризик од губење значителен износ од другите опции. Оваа техника на обложување е посоодветна за облози како црвена/црна или непарни/парни. Во оваа стратегија вашите следни облози зависат од тоа што се случи во претходната. Ако го освоите облогот, ја намалувате вашата сума за обложување за еден. Кога ќе изгубите, треба да го подигнете износот на облогот за еден. На пример, ако започнете со 2 долари на црвено, и изгубите, треба да се обложувате 3 долари на следниот облог.

Со оваа стратегија, како и другите оние на оваа листа, треба да одлучите колку можете да си дозволите да изгубите пред да добиете. Исто така, треба да одлучите колку сакате да освоите пред да одите подалеку. На тој начин, можете да ги одржите загубите на минимум.

Стратегија за рулет – Џејмс Бонд

Оваа стратегија најдобро се игра кога не планирате да играте рулет подолг временски период. Секој круг, ќе треба да играте со отприлика 200 долари.

Во рамките на оваа стратегија за рулет, играчите ќе треба да запомнат само три работи. Прво, ставете облог за 140 долари на број од 19-36. Потоа, 50 долари на број од 13-18. Конечно, ставете 10 долари на единечната нула. Оваа стратегија функционира добро бидејќи гарантира победа речиси во ⅔ од времето.

Сепак, шансата за загуба од ⅓ може брзо да го надмине максимумот на облози на масата. Ова е причината зошто стратегијата за обложување Џејмс Бонд е најдобра за некој што не планира да помине долг временски период на маса за рулет, но е преголем ризик за брзо губење за пари за оние кои не се спрени за тоа и освен за добивка играат и за задоволство.

Стратегија за рулет – All-In

Ако сакате да живеете на “работ”, стратегијата за обложување All-In може да биде одлична за Vас. Многу играчи кои бараат наплив на адреналин или брза готовина уживаат во овој метод. Пристапот е токму како што звучи. Изберете број на кој ќе се обложувате и обложeте ја целата сума на него. Можете да го направите ова еднаш или повеќе пати, во зависност од тоа колку често победувате.

Стратегија за рулет – Постојан облог

Играчот на рулет кој само сака да се забавува во казино добро се справува со стратегијата за постојан облог. Тоа е едноставна стратегија и не е одлична за користење ако сакате значително да го зголемите износот на пари со кој ќе го напуштате казиното. Без разлика дали ќе победите или изгубите, вашиот облог секогаш ќе остане ист. Сепак, можете да ја оптимизирате сумата на пари што ја заработувате со зголемување на големината на овој облог.

Иако стратегиите за рулет не можат да гарантираат победа, тие можат да ви помогнат да освоите повеќе пари. Во повеќето случаи, комбинирањето на она што веќе го знаете за рулетот со овие стратегии ќе ви даде најдобри резултати. Без разлика каков пристап ќе изберете, вашата крајна цел секогаш треба да биде да се забавувате. На овој начин, на крајот од денот, секогаш ќе излегувате од казино уживајќи.