Американски рулет

Рулет
Рулет

Американската верзија ( Американски рулет ) е најпозната во светот на рулетот. Знаете, запознаени сте со правилата и ја прифативте американската верзија на рулет како стандард. Искрено, тоа не е лоша опција. Во однос на сите игри достапни во повеќето казина, редовниот рулет е меѓу најдобрите опции во однос на шансите. Меѓутоа, кога ќе ги земете предвид онлајн опциите, тоа не изгледа толку привлечно.

Само затоа што е добра опција не значи дека е најдобрата достапна опција. Прво, ќе навлезам во спецификите на оваа конкретна верзија на рулет.

Верзијата со која Американците најмногу се запознаени се игра уште некаде од крајот на 18 век. Од тогаш, таа претрпе неколку различни трансформации пред на крајот да ја прифаќаме за и дефинитивно да биде основата на рулетот или подобро кажано „нашата“ верзија на играта.

Главната карактеристика на американски рулет е присуството на броевите 0 и 00. Дополнително, редоследот на броевите од 1 до 36 што се наоѓаат помеѓу двата видови на бројот ), односно меѓу 0 и 00 и е различен од другите форми на рулет што се гледаат низ целиот свет. Распоредот на масата сепак е ист.

Иако е добра опција за играње и дава можност да се заработат пари, шансите не се толку поволни како во другите форми на рулетот. Куќната предност на облозите со еден број во американскиот рулет е околу 5,3%.

Заклучокот е дека иако американскиот рулет нема апсолутно најдобри шанси за добивка, сигурно можете да најдете полоши игри за играње.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*