Европски рулет

Европски рулет
Европски рулет

Европскиот рулет не се разликува многу од американскиот рулет, но има една голема разлика. Причината поради која европската верзија ( европски рулет ) на играта е попопуларна меѓу играчите се должи на тоа што куќната предност е половина од она што е кај американскиот колега.

Во споредба со 5,3% куќна предност во американскиот рулет, 2,6% во европскиот рулет несомнено изгледа попривлечно.

Сепак главната разлика или ако сакате онаа видливата разлика е тоа што за разлика од американскиот рулет кој има вкупно 38 полиња, вклучително и две нули, во европски рулет има 37 и само една нула.

Зошто Американскиот рулет заврши со дополнителна нула, а со тоа и удвоен раб на куќата? За жал, тоа е прашање на кое не можев да најдам соодветен одговор, а во исто време тоа веќе станува историско прашање.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*