Рулет со двојна топка

Рулет со двојна топка

Да насловот е точен – буквално станува збор за рулет со двојна топка или по нашки, рулет со две топчиња. За прв пат се појавува во Вегас и веднаш овој вид рулет во тоа време бил најпопуларен. Дилерот ја разгорува играта фрлајќи уште едно мало бело топче на тркалото.

Играта, всушност започна како експеримент на неколку казина (само неколку некогаш ја понудиле). Идејата беше дека обезбедува малку повеќе возбуда од стандардната верзија на играта и ќе ги привлече новите играчи да ја пробаат.

И покрај тоа што овој вид на рулет ( Рулет со двојна топа ) потекнува од Лас Вегас, обично играта се играше на европско тло, што значи дека нискиот раб што се гледа во европскиот рулет се применува и на рулетот со двојна топка.

Ако оваа верзија на играта ви звучи привлечна, веројатно е најдобро да не одите во физички казина во потрага по неа. Наместо тоа, прелистајте некои популарни онлајн казина на интернет, кои имаат многу поголема веројатност да вклучат ваков вид на рулет во своите понуди за игри.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*