D’Alembert – стратегија за рулет

D'Alembert - стратегија за рулет
D'Alembert - стратегија за рулет

За оние играчи кои не сакаат преногу трошење или не се толку способни да ги удвојуваат облозите, D’Alembert – стратегија за рулет е одлична опција.

Оваа стратегија D’Alembert нуди многу помал ризик од губење значителен износ од другите опции. Оваа техника на обложување е посоодветна за облози како црвена/црна или непарни/парни. Во оваа стратегија вашите следни облози зависат од тоа што се случи во претходната.

Ако го освоите облогот, ја намалувате вашата сума за обложување за еден. Кога ќе изгубите, треба да го подигнете износот на облогот за еден. На пример, ако започнете со 2 долари на црвено, и изгубите, треба да се обложувате 3 долари на следниот облог.

Со оваа стратегија, како и другите оние на оваа листа, треба да одлучите колку можете да си дозволите да изгубите пред да добиете. Исто така, треба да одлучите колку сакате да освоите пред да одите подалеку. На тој начин, можете да ги одржите загубите на минимум. Дефинитивно, D’Alembert – стратегија за рулет е доста интересна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*