Grand Martingale – стратегијаза рулет

Рулет
Рулет

Grand Martingale – стратегија за рулет е иста како и стратегијата Martingale во нејзината основа со една многу мала разлика.

Единствената разлика е во тоа што оваа стратегија Grand Martingale функционира со поголем обем на пари. Секој пат кога ќе изгубите рака, ќе го удвоите вашиот облог и плус че вложите дополнителна сума еднаква на вашиот првичен облог. Иако ова може да има позначајно влијание врз вашиот џеб, исплатата ќе биде многу поголема кога ќе победите.

Grand Martingale – стратегија за рулет за обложување е совршена за оние кои имаат пристојна сума пари за трошење. Може да заминете со значителна сума по само неколку победи. Од друга страна, ако заглавите во губитничка серија, мора да бидете во можност да го одржите вложувањето додека не почнете повторно да победувате.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*