Martingale – стратегијата за рулет

Martingale - стратегијата за рулет
Martingale - стратегијата за рулет

Martingale – стратегијата за рулет ја отфрла идејата дека на крајот мора да победите кога играте рулет. Правилата се едноставни: секој пат кога ќе изгубите рака, го удвојувате вашиот облог.

Дури и ако сте во серија на губење, идејата е дека на крајот, Вие сепак ќе победите, а исплатата треба да биде доволно голема за да бидете во плус.

Но, ако сакате да освоите добивка на рулет користејќи ја стратегијата Martingale, ќе мора да имате полн џеб пари и ќе мора да сте стпремни на големи влогови. Долготрајното седење на рулет маса го зема својот данок, па затоа би било мудро да се најде маса со минимален облог и да се стартува со многу мал влог.

Дополнително, повеќето табели имаат максимално обележување на облогот, затоа погрижете се овој број да биде доволно голем за износот со кој сакате да започнете да биде вистинскиот на долг рок.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*