Reverse Martingale – стратегија за рулет

Reverse Martingale - стратегија за рулет
Reverse Martingale - стратегија за рулет

Reverse Martingale – стратегија за рулет следи слични правила како стратегијата Martingale, но обратно. Наместо да го удвоите вашиот облог кога ќе изгубите рака, тој се зголемува кога ќе победите.

Ова нуди корист од минимизирање на штетата кога ќе изгубите. Единствениот недостаток на оваа стратегија е дека ќе треба да бидете во победничка серија пред да видите значително враќање на парите.

Reverse Martingale има подобра смисла за многу играчи. Бидејќи ќе го координирате вашиот облог врз основа на тоа кога ќе победите, имате помали шанси да ги потрошите сите ваши пари во губитничка серија. Ако навистина влезете во победнички период, имате одлична можност да ги максимизирате влогот, добивката и својот полн потенцијал користејќи ја оваа стратегија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*