Рулет
Стратегии за рулет

Постојан облог – стратегија за рулет

Постојан облог – стратегија за рулет е веројатно наједноставна и одлична за почетниците. Играчот на рулет кој само сака да се забавува во казино добро се справува со стратегијата за постојан облог. Тоа е едноставна […]

Рулет
Стратегии за рулет

All-In – стратегија за рулет

Нема што многу да се пишува за All-In – стратегија за рулет, која ја обожаваат оние кои се спремни да вложат многу пари. Самото име доволно кажува се за All-in. Ако сакате да живеете на […]

D'Alembert - стратегија за рулет
Стратегии за рулет

D’Alembert – стратегија за рулет

За оние играчи кои не сакаат преногу трошење или не се толку способни да ги удвојуваат облозите, D’Alembert – стратегија за рулет е одлична опција. Оваа стратегија D’Alembert нуди многу помал ризик од губење значителен […]

Рулет
Стратегии за рулет

Fibonacci – стратегија за рулет

Fibonacci – стратегија за рулет е една од најбезбедните во рулетот. Ако сте екстремно конзервативен играч, не барајте понатаму, ова е доволно за Вас! Стратегијата за рулет Фибоначи се заснова на познатите Fibonacci броеви – низа од […]

Reverse Martingale - стратегија за рулет
Стратегии за рулет

Reverse Martingale – стратегија за рулет

Reverse Martingale – стратегија за рулет следи слични правила како стратегијата Martingale, но обратно. Наместо да го удвоите вашиот облог кога ќе изгубите рака, тој се зголемува кога ќе победите. Ова нуди корист од минимизирање […]

Рулет
Стратегии за рулет

Grand Martingale – стратегијаза рулет

Grand Martingale – стратегија за рулет е иста како и стратегијата Martingale во нејзината основа со една многу мала разлика. Единствената разлика е во тоа што оваа стратегија Grand Martingale функционира со поголем обем на […]

Martingale - стратегијата за рулет
Стратегии за рулет

Martingale – стратегијата за рулет

Martingale – стратегијата за рулет ја отфрла идејата дека на крајот мора да победите кога играте рулет. Правилата се едноставни: секој пат кога ќе изгубите рака, го удвојувате вашиот облог. Дури и ако сте во […]

Внатрешен облог во рулет
Видови облози

Внатрешни облози во рулет

Внатрешни облози во рулет се оние каде што вие како играчи ставате чипови директно на одреден број или на група. Straight Up – Обложување на еден број за победа, што доаѓа со најголема исплата од […]

Надворешни облози во рулет
Видови облози

Надворешни облози во рулет

Сфатете ги овие надворешни облози во рулет како облози што можете да ги ставите подалеку од вистинските 36 броеви од внатрешната страна на табелата. Red/Black and Odd/Even – Можеби наједноставниот и најчестиот од сите облози […]

Рулет со повеќе тркала
Видови рулет

Рулет со повеќе тркала

Ако мислевте дека рулетот со двојна топка звучи возбудливо, почекајте да слушнете за рулет со повеќе тркала. Ова е веројатно најудниот од сите видови на рулет. Наместо да се обложувате само на една комбинација на […]